KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: folytatná sorozatát az FCK, menekülne a SönderjyskE

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a playoff 1. fordulójával folytatódik. Lássuk, ki kezdi jól és rosszul a rájátszást!

A 3F Superliga állása az alapszakasz után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása az alapszakasz után. Fotó: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
VASÁRNAP
16.00:
Bröndby – Randers

2014 szeptembere óta nem tudott nyerni a Bröndby otthonában a Randers csapata, amely most a felsőházi rájátszás első fordulójában ismét nekifuthat ennek a feladatnak. A felek két alapszakaszbeli meccséből a koppenhágaiak jöttek ki jobban, az októberi, idegenbeli 1-1-es döntetlen után november 28-án 1-0-rta nyertek otthon.

Ugyan a bajnoki formát tekintve akár a vendégekre is fogadhatnánk (a Randers a legutóbbi két fordulóban négy, a Bröndby mindössze egy pontot szerzett), szerintünk hazai siker születik.

Tippünk: 1

18.00: AaB – FC Köbenhavn

Aligha álmodhatott volna jobb helyzetről a rájátszás előtt az FCK, mint most, a soron következő 10 meccsét megelőzően: a csapat megnyerte az alapszakaszt, hat ponttal áll az FC Midtjylland és nyolccal a Bröndby előtt, ráadásul zsinórban hat győzelemmel rendelkezik.

„A playoff teljesen más lesz, itt minden meccs szinte döntőnek számít, mert a tét őrült nagy. Alig várom, hogy elkezdjük, jó a védekezésünk, megfelelő a támadójátékunk” – nyilatkozta Jess Thorup vezetőedző, akinek Aalbogban kellene ismét sikerre vezetni csapatát.

Ott, ahol a három legutóbbi alkalommal sikerült nyerni. akkor miért kételkedjünk az újabb sikerben?

Tippünk: 2, X

HÉTFŐ
19.00:
Midtjylland – Silkeborg

A két csapat legutóbbi hat, egymás elleni mérkőzésén FCM-siker született, az alapszakaszban ráadásul gólt sem kapott a Silkeborg ellen (3-0, 1-0), így semmi sem indokolja, hogy ne bízzunk a hazaiakban.

Tippünk: 1

ALSÓHÁZ
PÉNTEK
19.00:
Viborg – SönderjyskE

Tíz mérkőzése maradt a SönderjyskE csapatának arra, hogy valahogy kiharcolja a bennmaradást a dán élvonalban. A haderslevi csapat az alapszakaszt az utolsó helyen zárta, a korrekciós pontoknak köszönhetően a playoff előtt 13 ponttal rendelkezik, míg a már biztos élvonalat érő 10. pozícióban a Nordsjaelland 21 ponttal rendelkezik.

Itt már nem lehet nagyon hibázni, így pénteken a Viborg otthonában is pontra, pontokra lenne szüksége. Ez nem is lehetetlen vállalkozás, hiszen a felek két őszi mérkőzése egyaránt döntetlennel ért véget (1-1, 2-2).

A hazaiaknál Ibrahim Said, Jay-Roy Grot és Mikkel Andersen is sérült, míg Frans Dhia Putros az eltiltását tölti. A vendégeknél Emil Berggreen és Emil Holm maradt ki sérülés és eltiltás miatt.

Tippünk: X, 2

VASÁRNAP
14.00:
AGF – Vejle

Bár az alapszakaszban az utolsóelőtti helyen zárt, azért az utolsó fordulókban kisebb feltámadást és javulást mutatott a Vejle csapata, amely legutóbbi négy mérkőzésén a megszerezhető 12 pontból hetet begyűjtött.

Hármat éppen a vasárnapi rivális AGF ellen, igaz, pályaválasztóként: akkor kétszer is hátrányból felállva, a francia Mouhamadou Drammeh 100. (!) percben szerzett találatával sikerült kiharcolni a győzelmet.

De vajon mire lesz képes Aarhusban, ahol a tizenegy csapat közül mindössze három tudott nyerni? A meccs a hazaiak edzőjének, David Nielsennek is fontos, akiről Dániában megoszlanak a vélemények, sokan úgy vélték, miután a csapat nem jutott be a felsőházba, meneszteni kellene.

Egy hazai bukással ezt is kockáztatná.

Tippünk: 1, X

14.00: OB – Nordsjaelland

Annyira rosszul jönne mindkét csapatnak a vereség, hogy a görcsösség egy döntetlenben fog megmutatkozni – legalábbis ezt súgta az álmoskönyvünk.

A hazaiaknál Jens Jakob Thomasen eltiltása lejárt, míg Aron Thrandarson és Mads Frökjaer állítólag felépült sérüléséből. Az Nordsjaellandnál Flemming Pedersen edző örülhet annak, hogy az odensei csatára a teljes csapata a rendelkezésre áll, mivel Jonathan Amon és Kian Hansen kisebb sérülések után várhatóan készen állnak a játékra.

Tippünk: X