LABDARÚGÁS

3F Superliga tippajánló: jöhet a bajnokavatás?

Amennyiben csütörtök este a Midtjylland pontot szerez a címvédő FC Köbenhavn ellen a 3F Superliga rájátszásában, behozhatatlan előnyre tesz szert, és 2015, valamint 2018 után megnyeri története harmadik bajnoki címét.

Bajnokot avathatnak a hétközi fordulóban. Fotó Superliga.dk

3F Superliga tippajánló: jöhet a bajnokavatás?

FELSŐHÁZ
CSÜTÖRTÖK

18.00: Bröndby–Nordsjaelland
Nem volt siker élménye a hétvégén a Bröndby és a Nordsjaelland csapatainak, előbbi az AaB otthonában kapott ki 2-0-ra, utóbbi a listavezető Midtjyllanddal nem bírt otthon (0-1).
Úgy tűnik, kettejük harca már csak a 4. helyért mehet, ezért lesz fontos a csütörtöki mérkőzés, amelyet a Bröndby Stadionban rendeznek. A hazaiaknál jó hír, hogy a koronavírus miatt egy hét karanténba zárt Simon Hedlund és Samuel Mráz visszatért az edzésekhez, egyiküknek sem voltak tünetei, és az azóta folyamatosan tesztelt játékosok és vezetők, edzők negatívnak bizonyultak.A felek a szezonban eddig négyszer találkoztak, a Bröndby a szeptemberi, hazai 4-2-es győzelem után idén márciusban 2-2-t játszott, majd június 28-án 2-0-ra győzött idegenben.
Otthon abszolút esélyes. Tippünk: 1


18.00: AaB–AGF

Nehéz helyzetben vagyunk, mert legutóbb a vereségspirálba került aalborgiakkal kapcsolatosan kételkedtünk a bravúrban, erre puff neki, 4-1-re agyoncsapták idegenben az AGF-et.
Csütörtökön, hazai pályán fogadják a riválist, ráadásul nagy az öröm, hiszen a hatóságok 3758 néző beengedését engedélyezték. Ez pedig nagy lökést adhat a csapatnak.
A vendégeknek közben nagyon kellene a három pont, mert ha hinni lehet az előrejelzésekben, akkor a második helyezett FCK nem valószínű, hogy nyer, azaz még jobban megközelíthetnék a riválist.
Nehéz döntés… legyen iksz! Tippünk: X


20.00: Midtjylland–FC Köbenhavn
Annyit bizakodtunk már abban, hogy a végén izgalmas lesz az aranyéremért folyó harc, hogy ezt ekkora Midtjylland-fölénynél nem tehetjük tovább. Az élen álló csapat előnye 14 pont öt fordulóval a befejezés előtt, azaz ha most pontot szerez az FCK ellen, akkor az utolsó négy fordulóra behozhatatlan előnyre tesz szert. Ne legyenek kétségeink, így fog történni. Nagy önbizalommal fogadja a herningi csapat a fővárosiakat akik ellen ünnepre, bajnokavatásra készülnek. Érdekesség, hogy a FCM vezetősége fél szemmel a Championshipben szereplő Brendtfordra is figyel, hogy miért is? Azt a Facebook vagy az Instagram oldalunkról megtudhatják… Tippünk: 1, X
ALSÓHÁZ, 1. CSOPORT

SZERDA
18.00: OB–Silkeborg
Az utolsó fordulóra ebben a csoportban minden eldőlt, így az első OB nyugodt szívvel fogadhatja a biztos kieső Silkeborgot. A hazaiak már készülhetnek az Európa Ligáért rendezendő rájátszásra, ahol a Horsens vagy a Randers lesz az ellenfél, és a szakvezetésnek arra is figyelnie kell, hogy egy olyan tét nélküli mérkőzésen, mint a szerdai, senki se tiltassa el
magát.
Így aztán az eltiltását most letöltő Ryan Johnson Laursen, Issam Jebali, Jens Jakob Thomasen trió mellett várhatóan nem lép pályára a sárga lapok miatt veszélyeztetett Marco Lund, Janus Dracmann és Mads Frökjaer-Jensen hármas sem. Rajtuk kívül Alexander Juel, Kasper Larsen, Mart Lieder és Aron Thrandarson sérült. A hétvégén bajnokságot nyert U19-es csapatukból már eddig is többen bemutatkoztak a Odensében, nem lennék meglepve ha újabb nevekkel bővülne a keretük.
A vendégeknél Milan Massop és Magnus Mattsson sérült, de állítólag Rafael Romo sem teljesen egészséges.
Bár meglepetés lenne, ilyen kereteket látva akár egy iksz is összejöhet.
Tippünk: 1, X
18.00: Lyngby–SönderjyskE
Nem fog megszakadni a Lyngby sem, amelyre két horrormérkőzés vár majd a Hobro elleni osztályozón.
A hazaiak azért vannak bajban, mert képtelenek nyerni, tavasszal mindössze egyszer hagyták el győztesen a pályát, és az egész rájátszásban az egyetlen csapat, amely képtelen volt egy meccsen három pontot szerezni.
A SönderjyskE csak az a feladat, hogy senki se sérüljön meg és ne tiltassa el magát.
A csapatra elvileg még playoff várna, de mivel kupagyőztesként kvalifikálta magát, ez lesz a szezonbeli utolsó meccse.Ennek megfelelöen öt U-19 es jártékos is utazik a fővárosban a csapattal ahol mindkét félnek teljesen érdektelen az összecsapás, mégha szép is lenne győzelemmel búcsúzni. Nem lép pályára az eltiltott Victor Ekani és a sérültek Marc Pedersen és Jeppe Simonsen.
Tippünk: X, 2


ALSÓHÁZ, 2. CSOPORT

SZERDA
20.00: Randers–Esbjerg

Amennyiben a Horsens nyer, úgy teljesen mindegy, mit játszik a Randers, csak csoport másodikként folytatja az Európa Liga-playoffban.
A hazaiaknál Simon Piesinger az eltiltását tölti, Mathias Nielsen viszont letöltötte azt. Erik Marxen és Marvin Egho sérült, Emil Riis Jakobsen, André Römer és Tosin Kehinde pedig sárga lapok miatt van veszélyben. A más kiesett Esbjergből Jurij Jakovenko, Franz Brorsson és Jeppe Brinch sérülés miatt hiányzik.
Tippünk: 1

20.00: Horsens–Hobro
Fontos mérkőzés előtt áll a Horsens, Bo Henriksen csapata ugyanis ha győz, nem csupán megnyeri a csoportját, de egyből egy kört előrébb halad az Európa Liga-indulásért folytatott harcban is.
Leendő ellenfele, a SönderjyskE a kupagyőzelemnek köszönhetően már biztos résztvevő, így a következő körben Horsens erőnyerő lesz. Egyedül Hallur Hansson nem játszhat, aki legutóbb megsérült az Esbjerg ellen. A Hobro az osztályozóra készül a Lyngby ellen, Peter Sörensen edző is arra fog koncentrálni, hogy ne legyenek sérült és eltiltott játékosai, hiszen ezek a tényezők erősen befolyásolhatják az esélyeket.
Christian Cappis és Jonas Brix-Damborg most letölti az eltiltását, Emmanuel Sabbi, Edgar
Babayan, Imed Louati és Simon Jakobsen ugyanakkor veszélyeztetett helyzetben van.
Tippünk: 1

Nem érhető el leírás a fényképhez.
A 3F Superliga állása a 31. forduló után. Fotó Superliga.dk