KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

3F Superliga tippajánló: rangadóval rajtol a playoff

A 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a 22. fordulóval lezárta az alapszakaszt, és a világbajnoki selejtezőkkel rápihent a rájátszásra. A playoff mindjárt egy csúcsrangadóval kezdődik, a címvédő Midtjylland és a listavezető Bröndby csap össze egymással.

A 3F Superliga playoff első fordulója rangadóval indul. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga playoff első fordulója rangadóval indul. Fotó: Superliga.dk

FELSŐHÁZ

VASÁRNAP
18.05: Nordsjaelland – AGF

A playoff felsőháza vasárnap a farumi Right to Dream Parkban nyílik meg, ahol a Nordsjaelland az AGF-et fogadja. A hazaiak nagyszerű sorozattal csípték meg a felsőház hatodik helyét, a csapat hétmeccses veretlenségi sorozatnál tart: legutóbb a SönderjyskE ellen ki-ki mérkőzést nyert meg a mindössze 16 éves (!) Andreas Schjelderup duplájával.

De ebben a szériában benne volt egy AGF elleni idegenbeli 1-0-s siker is, ráadásul ősszel hazai pályán 3-1-re sikerült nyerni, azaz eddig kettőből kettő a szezonbeli mérleg.

A vendégek sincsenek rossz passzban, a legutóbbi három forduló során a szintén felsőházi Randers elleni 1-1 mellett döntetlent játszottak az élen álló Bröndbyvel, és idegenben legyőzték a címvédő Midtjyllandot.

Tippünk: 1, X

HÉTFŐ
16.00:
FC Köbenhavn – Randers

Minimális esélye még maradt az FCK-nak a bajnoki cím esetleges megszerzésére, de ehhez a rájátszás tíz mérkőzését meg kellene nyerni. Mondjuk az alapszakaszban nyújtott ingatag formát tekintve ez nagy bravúr lenne…

Jess Thorup csapatának húsvéthétfőn kellene megkezdene a pontgyártást, mindjárt egy revánssal: a vb-selejtezők előtt ugyanis szintén a Rnaders volt az ellenfél, amely az őszi 2-1-es siker után ezúttal is 2-1-re verte a fővárosiakat.

Az FCK keretéből sok játékosnak volt válogatott elfoglaltsága, így valószínűleg akad majd néhány fáradt láb a pályán. Kamil Wilczek egy kisebb sérüléstől, míg Peter Ankersen több hónapos szünet után térhet vissza.

A Randers a rossz szezonkezdet után összekapta magát, Thomas Thomasberg csapata elsősorban a stabil védekezésre építette sikereit: az első 22 meccsén mindössze 21 gólt kapott, és ennek többek között az lett a pozitív hatása, hogy nem kellett sok gólt szereznie a mérkőzések megnyeréséhez.

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez
A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez

Tippünk: 2, X

18.00: Midtjylland – Bröndby

Mindjárt a hétfői első fordulóban megkapja az esélyt a Midtjylland, hogy visszavegye a vezetést, hiszen a mindössze két ponttal előtte álló Bröndby lesz a vendége.

Nagy kérdés, a csapat valóban megtalálta-e a góllövő formáját, hiszen egymás után három olyan meccse is volt, amelyen képtelen volt betalálni – aztán legutóbb 5-0-ra lemosta a pályáról a Vejlét.

Brian Priske csapatát sérülések sújtották, Joel Andersson, Dion Cools és Daniel Höegh sérült, várhatóan Junior Brumado is hiányozni fog. Ugyanakkor Pione Sisto várhatóan visszatér a keretbe, szükség is lehet rá, hiszen Evander az eltiltását tölti.

A Bröndby négy meccs óta veretlen, és kiváló helyzetben van ahhoz, hogy 2005 után is még bajnok legyen, története során 11. alkalommal.

Niels Frederiksen erős csapatát a kiváló védekezés jellemzi, erre ezúttal is szüksége lehet. Lasse Vigen Christensen eltiltás miatt nem játszhat, Blas Riveros hosszú ideje sérült, de Rezan Corlu és Andrija Pavlovic is sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben.

Tippünk: X, 1

ALSÓHÁZ


VASÁRNAP
16.00: Horsens – OB

Mondjuk ki, kilátástalan helyzetben van a Horsens csapata, bár a tíz meccsen megszerezhető 30 pont bőven elég lenne a bennmaradáshoz, kicsi rá az esély, lévén jelenleg midössze 12 ponttal rendelkezik.

A már nem kieső helyen álló Vejle 12 pontos előnnyel áll előtte, ha komolyan gondolja a csapat a bennmaradást, akkor húsvétvasárnap három pontot kellene, hogy hozzon neki a nyuszi.

Jens Berthel Askou edző továbbra is nélkülözi a csatár Jannik Pohlt, de kérdéses Magnus Jensen játéka is.

Az OB egy ponttal maradt le a felsőházról, a csalódottságot nehéz lesz eltüntetni, kérdés, a 7. hely megszerzése mennyire tüzeli fel a játékosokat, akik közül Bashkim Kadrii, Robin Østrøm és Janus Drachmann várhatóan kihagyják a meccset.

Tippünk: 2

HÉTFŐ
14.00
: AaB – SönderjyskE

Csalódott csapatok rangadója következik hétfőn: mind az AaB, mind a SönderjyskE saját kezébe vehette volna a sorsát, hiszen a 3F Superliga alapszakasz utolsó körében egy győzelem a felsőházat jelentette volna. Egyiknek sem sikerült, így aztán a nemzetközi kupaszereplés helyett a kiesés elkerülése a fő cél.

Az idei két, egymás elleni meccsükön mindig a házigazda nyert, igaz, ebben a felállásban legutóbb, március 8-án az Aalborg eléggé kicentizte, hiszen az 1-0-s siker egyetlen gólját Iver Fossum a 93. percben szerezte büntetőből…

A hazaiaknak nagy erőt adhat, hogy egyik legjobbjuk, Lucas Andersen (aki 2021-ben egy percet sem töltött még a pályán) állítólag készen áll a rájátszásra. Ráadásul Oscar Hiljemark is felépült a sérüléséből.

A SönderjyskE együttesében Glen Riddersholm edző csak az eltiltott kameruni középpályást, Victor Ekanit kénytelen nélkülözni.

Tippünk: X

KEDD
18.30:
Lyngby – Vejle

Amikor 2021 elkezdődött, a Lyngby teljesen esélytelennek tűnt. A csapat 2020-ban mindössze két bajnokit nyert meg, és a Superliga utolsó helyén állt. Aztán varázsütésre minden megváltozott, a naptári évet tekintve idén csak a Bröndby IF gyűjtött több pontot nála.

Ez pedig elég komoly nyomásgyakorlás a Vejlére, amely mindössze négy ponttal előzi meg, és ez a különbség kedden továbbcsökkenhet.

Pascal Gregor továbbra is eltiltását tölti, de Emil Kornvig letöltötte a büntetését. Brian Hamalainen régóta sérült, de Frederik Gytkjaer sem áll még készen a visszatérésre.

A Vejle nem fejezhette be rosszabbul az alapszakaszt, hiszen a Midtjyllandtól 5-0-ra kikapott. Ráadásul Juhani Ojala piros lapot kapott, így most rá nem számíthat a szakvezetés. Cserébe Mads Greve és Jacob Schoop csapatkapitány is visszatért sérüléséből, de Thomas Gundelund, Matthew Briggs és Wahid Faghir szereplése kérdéses.

Amennyiben a Vejle nyer, úgy harc kezdődhet, ugyanis akkor már esélyes lehet az alsóház megnyerésére, azaz a bajnokság 7. helyének megszerzésére.

Tippünk: X, 1

A Superliga állása a 22. forduló után. A táblázat kettészakad a 6. helytől felső és alsóházra. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 22. forduló után. A táblázat kettészakad a 6. helytől felső és alsóházra. Fotó: Superliga.dk