KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Bemutatkozik az Odense Handbold: Beállók

A karácsonyi szünet alkalmával ezúttal az Odense Handbold csapatáról készítettünk egy összeállítást. A Team Esbjerghez hasonlóan, az Odensét is öt részben fogjuk bemutatni posztok szerint. Ebben a harmadik részben a beállókat mutatjuk be.

3. Maren Aardahl
Maren Aardahl Fotó/Kiemelt kép: Odense Handbold
Maren Aardahl Fotó/Kiemelt kép: odensehaandbold.dk

Név: Maren Aardahl
Nemzetiség: norvég
Születésnap: 1994. március 02.
Életkor: 28év
Magasság: 182 cm
Lövő kéz: Jobb
Poszt: Beálló

Maren a nevelő klubjában a Byasenben kezdte el a kézilabda karrierjét. Már 25 éves elmúlt, amikor úgy döntött, hogy külföldön is kipróbálja magát. A Bietingheim és a Ramnicu Valcea csapataiban eltöltött egy – egy év után érkezett meg az Odenséhez 2021-ben. A 2021/22-es szezonban a csapat második legjobb gólszerzője lett 134 góllal. Szüksége is volt a csapatnak egy gólerős beállóra, mivel a 2020/21-es szezonban ez volt a csapat egyik gyenge pontja. A jelenlegi szezonban már a házi góllövő lista élére ugrott. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő végzi el a büntetőket is.

A külföldi karrierjéhez hasonlóan a válogatott karrierje is lassan indult be. 2021-ben lett először válogatott, és sikerült is a norvég csapattal VB aranyat nyernie. 2022-ben pedig EB aranyat is sikerült nyernie.

11. Rikke Iversen
Rikke Iversen Fotó/Kiemelt kép: odensehaandbold.dk

Név: Rikke Iversen
Becenév: Iver
Nemzetiség: dán
Születésnap: 1993. május 18.
Életkor: 29 év
Magasság: 178 cm
Lövő kéz: Jobb
Poszt: Beálló

Rikke Iversen a Lyngby csapatában kezdett el kézilabdázni. Innen a Nyköbinghez ment három évre, ahol épp a nővérét, Sarah Iversent váltotta a beálló poszton. Mivel mind a ketten a 11-es számú mezben szeretnek játszani, így azt is megörökölte. Ezután öt évet játszott a Silkeborgnál, majd megérkezett az Odenséhez 2020-ban, a távozó Kathrine Heindahl helyére. Első szezonjában 87 góllal vette ki a részét az aranyérmet szerző csapat sikerében. Ezzel ő lett a legeredményesebb beálló a csapatban. A tavalyi szezonban a Maren Aardahllal megerősített csapatban már kevesebb teher volt rajta és sikerült is túlszárnyalnia előző szezonbeli teljesítményét, és 105 gólig jutott. A 2022/23-as szezontól elhagyja az Odensét és a Team Esbjergben folytatja pályafutását.

Bár Rikke nagyon boldog, ha klubcsapatival ér el sikereket, de számára a legnagyobb élmény, ha a válogatott mezt magára öltheti. Eddig 54-szeres válogatott és VB bronzérmet valamint egy EB ezüstérmet szerzett a válogatottal, ahol a 11-es számú mezzel kapcsolatban nincs vita a nővérével, ugyanis azt Line Haugsted viseli.

64. Sidsel Mejlvang
Sidsel Mejlvang Fotó/Kiemelt kép: odensehaandbold.dk

Név: Sidsel Mejlvang
Nemzetiség: dán
Születésnap: 1990. december 23.
Életkor: 31 év
Lövő kéz: Jobb
Poszt: Beálló

Sidsel a karrierjét másodosztályú klubokban kezdte, és onnan építette fel magát. A Hadsten majd a Skanderborg játékosa lett. 2020-ban a szebb időket is megélt Randers csapatához igazolt, ahol ő lett csapata egyik legeredményesebb játékosa. Valamint bekerült a 2020/21-es idény alapszakaszának All-Star csapatába is. 2022-ben igazolt az Odenséhez, egy két éves szerződés keretében. Viszont itt már nem ő az első számú beálló, mint korábbi csapataiban. Az edző Ulrik Kirkely is nagyon örült Sidsel érkezésének:

„Sidsel egy remek beálló, aki nagyon jól kiegészíti a csapat beálló játékát. Az előző idényben kiváló teljesítményt mutatott be a Randers csapatában támadásban és védekezésben egyaránt.”

A kiváló 2020/21-as idény ellenére sem sikerült bekerülnie a dán válogatottba. Az Odensében Rikke Iversen távozásával valószínűleg továbbra is csak kiegészítő szerep jut Sidselnek. Nagy valószínűség szerint a következő szezonban érkezik Nikita van der Vliet, a holland válogatott beálló.

Szerző: Gál Sándor / Daniasport.hu

Kapcsolódó tartalom: