KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Innovatív javaslatok a kézilabdában

Bob Hanning a Német Kézilabda Szövetség elnökhelyettese arra kéri a Bundesliga döntéshozóit, hogy gondolkodjanak kreatív megoldásokon a játékosok védelmében. A dán szakértő Ben Nygaard is támogatja a javaslatot.

Bob Hanning innivatív javaslattal állt elő. Fotó: sport1.de

A kézilabda mérkőzések alapesetben kétszer 30 percig tartanak, ezt szeretné megváltoztatni a jövőben Bob Hanning .

Aggódik a jövő szezonra eső sok mérkőzés szám miatt a Bundesligában.

Az alelnöknek nem egyedüli a felvetése, mert Rasmus Boysen, a norvég Elverum dán játékosa is erre hívta fel figyelmet egy Twitter posztjába

Egy THW Kielben játszó német válogatott játékos, jövőre három kontinensen akár 102 (!) mérkőzésen is pályára léphet egy szezonban! – számolta ki Rasmus Boysen pár napja. Bár azóta az EHF és a IHF könnyített a válogatott játékosok terhein, a szám így is rendkívül magas.

Háromszor 15 perces félidők

“Kretívaknak kell lennünk, ki kell találnunk valamit, hogy csökkentsük a játékosok terhelését, az egyszerű gondolatok nem segítenek. A háromszor 15 perces harmadok egy mérkőzésen ezt a célt szolgálnák. Nem azt kell kérdezni mi nem működik, azon kell gondolkodnunk ami működik“ – mondta Bob Hanning a német Sport1-nek.

A német média azt is megemlíti, hogy ha a tervek szerint szeptemberben megkezdődik a szezon, akkor akár egy extra félidőt is bevezetnének a Bundesligában.

Dánok üdvözlik a javaslatot.

A dán tv2 Sport kézilabda szakértője pozítivan tekint a felvetés elé.

Új gondolatokra van szükségünk ezekben az időkben, hiszen minden megváltozott. Legtöbbünknek az a problémája, hogy nem tudjuk mi fog történni. Ez az új innovatív javaslat nagyon jól átgondolt, mert folyamatosan arról beszélünk mekkora tehernek vannak a játékosok kitéve. – mondta Nyegaard és hozzáteszi. “Ez az első jó és kreatív gondolat. Az elkövetkezendő időkben több verseny is lehet, ezeket össze kell majd hangolni a nemzeti bajnokságokkal is.

A koronavírus által okozott kihívások a sportban nem csak a játékosok terhelését érintik.

A klubok anyagi problémái egyre jobban a felszínre kerülnek majd és minden olyan javaslat ami ezeken enyhíteni tud, azt meg kell fontolni.

-A javaslatokat meg kell tárgyalni, ami esetleg régen irreálisnak tűnt, azt most nem kell egyből leseperni az asztalról.-mondta Maik Machulla egy hosszab intejúban a német Sport1-nek és javasolta, hogy a bajnokság programjának kialakításánál a földrajzi szempontokat is figyelembe kéne venniük.

Intellingens mérkőzés napok lennének jók véleményem szerint, ahol meg tudunk takarítani utazási költségeket is. -majd egy példát is fel hozott. A Flensburg Handewitt edzője. Tavaly Ludwighafenben játszottunk majd 48 órával később ugyan abban a tartományban a Rhein-Neckar Löwennel itt tudtunk volna a költségeken is sporólni.

A mi véleményünk is az, mindent el kell követni, hogy az új innovatív megoldások bekerüljenek a döntéshozók látókörébe, ezzel is védve a játékosok terhelését illetve szem előtt tartsák a klubok kiadásait is.

Szerintünk a magyar NB1-ben is be lehetne vezetni az “intelligens játéknapokat“ Azt is eltudnánk képzelni, hogy a Győri Audi ETO KC csapata vagy az FTC de akár a Siófok KC csapata egy Kisvárdai kiruccanás után másnap Debrecenben vagy Békéscsabán is pályára lépne.

A labdarúgásban már írtunk itt néhány érdekes javaslatot, miként változtatnának a szabályokon.

A közösségi oldalainkon ( Facebook, Instagram, Twitter) várjuk a hozzászólásokban olvasóink javaslatait. Milyen szabályokon kéne változtatni ahhoz, hogy a csökkentsük a játékosok terhelését és a klubok anyagi terheit a jövőben?