KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Jesper Jensen döntött, nem folytatja Esbjergben!

Jesper Jensen egy nagyon elfoglalt edző volt az utóbbi időkben. A tavalyi évben Final Fourig vezette a Team Esbjerget, és Európa Bajnoki döntőt játszott a dán női kézilabda válogatott szövetségi kapitányaként. Mint egy korábbi cikkünkben említettük, Jesper nagyon család centrikus ember, és az évi több mint 80 nap távollét a családjától nagyon megterhelő. Ezért döntenie kellett, melyik úton folytatja, amit a klub a honlapján tett közzé.

Jesper Jensen mint a dán női válogatott szövetségi kapitánya. Fotó/Kiemelt kép: dhf.dk
Döntenem kellett

Jesper Jensen úgy döntött, hogy amikor jelenlegi, kétéves szerződése lejár 2024. június 30-án, lemond posztjáról a Team Esbjerg vezetőedzőjeként. Ezzel több mint hét szezont tölt az edzői poszton, amely alatt két dán bajnoki címet, részvételt az EHF Bajnokok Ligája Final Four-jában és több más címet szerzett a Team Esbjerggel. Ezzel együtt 2020 márciusa óta a dán női válogatott szövetségi kapitánya.

Nehéz és drasztikus döntés volt, mert semmi sem változott a Team Esbjerggel kapcsolatban, ahol továbbra is nagyon boldog vagyok. Azonban két ilyen remek állásnak ára van idővel, és inkább öt évvel korábban akarom befejezni, mint fél évvel később. Nincs semmilyen dráma a távozásom körül, betartom a szerződésemet és úgy döntöttem, hogy tiszteletteljesen lépek vissza, hogy elegendő időt adjak a klubnak az utódomat megtalálni.” – mondja a 45 éves Jesper Jensen.

Ez a szakma lemondással jár!

Nem tapasztalt semmiféle nyomást sem a Dán Kézilabda Szövetségtől, sem a családjától, hogy feladja az egyik állását. Viszont érezte, hogy az emberek a környezetében aggódnak amiatt, hogy az ennyire feszes és eredmény orientált munkakörök miatt túl nagy lesz rajta a nyomás.

Voltak olyan időszakok, amikor nehéz volt. A válogatott szövetségi kapitányi posztja nagy intenzitást és fókuszáltságot kíván, amely két és fél hétig tart, és az eredményekre összpontosít. Az edzői munka viszont hosszú távú projekt, a mindennapokban beszélgethetek és elmélyülhetek a játékosokkal, és ez hiányozni fog. A munkámból fakadó magánéleti következmények azok voltak, hogy le kellett mondanom a családi és baráti ünnepekre szóló számtalan meghívást. A mi szakmánkban több nemet mondunk, mint igent.” – mondja Jesper Jensen.

A munka folyik tovább

A Team Esbjerg vezetősége elfogadja Jesper Jensen döntését, és örül, hogy a közös munka messze nem ért véget.

Most már látjuk a végső dátumot, de még mindig sok a feladat és rengeteg győzelmet kell szereznünk. Jesper kapcsolata a klubbal jól ismert és szimbiotikus, és folytatja munkáját a játékosok és a klub kultúrájának fejlesztésében mind ebben, mind a következő szezonban. Közben szerencsére van időnk egy a klubnak megfelelő edző kiválasztására. Jó hírnevünk van a kézilabda világában, és biztos vagyok benne, hogy a Team Esbjerg vezetőedzői posztja érdekes lenne számos tehetséges edző számára.” – mondta Bjarne Pedersen a Team Esbjerg elnöke.

Először is minél többet akarunk nyerni a Team Esbjerggel, tovább építeni a kultúrát és továbbfejleszteni a klubot. Ez nem csak egy munka, a klub és a csapat túl sokat jelent számomra. A Team Esbjerg egy fantasztikus munkahely.” – mondja Jesper Jensen.

Hosszabbítás a dán szövetséggel

Eközben a dán kézilabda szövetség is bejelentette, hogy Jesper Jensen jelenlegi szerződését meghosszabbították további három évvel. Így Jesper Jensen új kontraktusa 2026 nyaráig szól.

Természetesen tudatában voltunk annak, hogy az idő múlik, és fontos volt mindkét fél számára, hogy elegendő időt szánjunk az összes fontos részlet tisztázására, mielőtt meghosszabbítjuk a szerződést Jesper Jensennel. Nagy öröm számunkra, hogy most sikerült ezt elérnünk. Amikor felvettük Jespert, az volt az ambíciónk és a kívánságunk, hogy a női válogatottat visszavezessük a nemzetközi kézilabda élmezőnyébe. Jesper és a csapat által elért eredményekkel elégedettek vagyunk, és ezért rendkívül boldogok vagyunk, hogy továbbra is ő marad a válogatott szövetségi kapitánya.” – mondta Morten Henriksen a dán kézilabda szövetség sportigazgatója.

Két fontos személy is folytatja

Jesper Jensen sosem hagyja ki az alkalmat, hogy kiemelje azokat a munkatársakat, akik körülveszik, és azt a szerepet, amit ők töltenek be a válogatott sikereiben. Ezért is nagyon örömteli, hogy az együttműködés Lars Jørgensen és Christina Roslynggal folytatódik, mondja Morten Henriksen:

Fontos volt olyan konstellációt találni, ahol Jesper csapata érintetlen maradt. Ezért is örömmel tölt el, hogy Lars és Christina is igent mondott a folytatásra, és várom a további együttműködést kompetens vezetőkkel a női válogatott további fejlődése érdekében.

A válogatott hétfőn kezdi meg az első összetartását az Európa Bajnokság után. Így hétfőtől mindenki biztos lehet benne, hogy Jesper Jensen és csapata vezeti majd a csapatot a következő három évben.

Szerző: Gál Sándor/ Daniasport.hu

Kapcsolódó tartalom: