KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nagyon hálás szüleinek a dán kézilabda állócsillaga

A dánok világbajnok balátlövője, Simon Pytlick a saját útját járta, hogy a csúcsra érjen az élsportban, ugyanakkor az útvonalat a szülei határozták meg.

Simon Pytlick Fotó / Kiemelt kép: Gregers Tycho
Simon Pytlick Fotó / Kiemelt kép: Gregers Tycho

Mindezt azért, mert tisztában van a testével, és ezt a szüleinek köszönheti. A döntéseik ugyanis a mai napig meghatározóak a számára.

Pluszpénz az egészségért

Abban az időben édesapja, Jan Pytlick a dán női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, és az őt körülvevő szakemberek segítségét kérte.

Ez a tudás jól jött Simon és nővére számára, valamivel több, mint egy éven keresztül többször is erőnléti edző foglalkozott velük erő-, mozgás- és motorikus gyakorlatok elvégzésében. A szülők fizették a képzéseket.

„Már kézilabdáztak, de ezt a fajta fizikai edzést nem az elitnek szánták. Az volt a feladat, hogy alapot adjunk nekik. Mindig is attól féltem, hogy súlyos sérüléseket szenvednek, így hát a feleségemmel örömmel áldoztunk erre egy kis pénzt. Szerettük volna, hogy jó alapot kapjanak, és minimálisra csökkenjen a sérülések kockázata” – tette hozzá.

Simon Pytlick elismerte, hogy ezek a hetek, hónapok nagyon komoly jelentőséggel bírtak pályafutása alakulásában, ez a képzés megfelelő alapot adott neki a Svendborgban eltöltött évek során.

Félelem nélkül

„Nem tudok olyan távolról lőni, mint Aaron Mensing, ezért közelebb kell lennem a védelemhez és be kell jutnom a legkisebb résekbe. Szóval kapok néhány ütést, ami lehet, hogy hosszú távon sokba kerül, de én így játszom.”

Azt mondta, amikor a mai fiatalokat nézi, úgy gondolja, hogy túl sok hangsúlyt fektetnek az erősítő edzésekre.

„Sokan túl korán kezdik gyötörni magukat súlyokkal ahelyett, hogy az alapot a helyükre tennék. Mert úgy gondolják, hogy a nehéz edzés a megfelelő út a legjobbá és legerősebbé váláshoz. Ez olyan, mintha az iskolában kihagynád az alapokat, és nem nulláról kezdenél el tanulni, hanem egyből az 5. osztályba ugranál.”

Kapcsolódó tartalom: