KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Stine Jörgensen megtöri a csendet: Hatalmas nyomás nehezedett rám!

Az elmúlt években sok minden történt Stine Jörgensennel, aki 2020-ban egy nehéz időszakon ment keresztül, mielőtt kiköltözött Németországba. Először a válogatottból került ki, majd külföldre költözött, ahol anya lett, és új életszemléletre tett szert. Most pedig visszatért a dán kézilabdához.

Stine Jörgensen Fotó, Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Stine Jörgensen Fotó, Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

A dán TV2 készített egy interjút a korábbi válogatott kézilabdázóval, akinek az élete gyökeresen megváltozott, miután búcsút intett a dán kézilabdának.

„Nem volt erőm és energiám, hogy játékosként, csapattársként, és feleségként is az legyek, aki lenni szeretnék. Hatalmas nyomás nehezedett rám” – mondta Stine Jörgensen a kedd esti, Viborg HK elleni mérkőzés előtt.

Kemény idők a klub és az ország számára egyaránt.

A nyomás egy viharos időszak után következett be. A klubjában és a válogatottban is nagy teher nehezedett rá, mint csapatkapitányra.

„Kemény évek voltak Odensében. Küzdöttünk a jó eredményekért, és még néhány dologért a klubnál. A válogatottnál is ez volt. Nagy felelősség hárult rám mindenhol, ezért rengeteg energiát fordítottam rá – azért is, mert sokszor nem túl pozitívan szerepeltem a médiában.”

2020 márciusában Stine Jörgensen nem került be Jesper Jensen válogatottjába. A válogatott edzője úgy vélte, hogy Stine Jörgensennek szünetre lenne szüksége, de ezzel Stine nem értett egyet.

Ezért az akkori csapatkapitány lemondta a válogatottságot. Az ügyet lezártnak tekintették.

Néhány hónappal később Stine Jörgensen úgy döntött, hogy elhagyja az Odensét, és a Bietigheim csapatában, Németországban folytatja, ami véleménye szerint egy jó döntés volt.

„Nagyon jól jött ki, hogy a családom, (párja Jan Östergaard Jörgensen volt válogatott, Eb-győztes tollaslabdázó) és én eljöttünk. A legnagyobb változás, hogy két gyermekem született. Teljesen megváltozott az életem. Van egy családom, akiről gondoskodnom kell. Teljesen megváltozik az ember élete, amikor anya lesz. Számomra ez a változás nagyon jókor jött.”

Stine Jörgensen 2021 májusában ikreknek adott életet, majd 2021 novemberében visszatért német munkaadójához.

Idén nyáron ingyenesen igazolhatóvá vált, és visszatért Dániába, a Köbenhavn Handbold csapatához.

Új szemmel látja a múltat

Az utóbbi években az Odense Handbold és a válogatott is nagy utat tett meg, ami jót tett Stine Jörgensennek.

„Emberként sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan fejezzem ki magam. Különösen a válogatottban volt így, azért mondtam ki a véleményem, mert nyerni akartam. Mindig a legjobbat akarom a csapatnak, de nem biztos, hogy mindenki úgy is érti. Mindig van egy másik nézőpont, és erre most már jobban odafigyelek.”

„Utólag azt látom, hogy talán félreérthettek abban, hogy nem leszek többet válogatott. Odensében sem voltunk sikeresek, bár ez nem csak az én hibám, de nekem is nagy részem volt benne.”

A jelenleg 32 éves Stine Jörgensen nem tér vissza a válogatottba, helyette a Köbenhavn Handboldnál épülő kézilabdaprojektre fókuszál.

Kedden este megmutatta, hogy még mindig képes mérkőzéseket eldönteni, 8 gólt dobva vezette győzelemre csapatát a Viborg ellen (26-25). Öt forduló után 30 gólnál, és 15 gólpassznál jár az egykori válogatott csapatkapitány.

A győzelemmel a Köbenhavn Handbold előrébb lépett a tabellán, és most már 6 pontja van öt mérkőzésből.

Kapcsolódó tartalom: