KÉZILABDA

Többet vártak a magyar csapattól Dániában is.

A kézilabda Európa-bajnokság egyik negatív meglepetése a magyar csapat teljesítménye. A középdöntő mérkőzésein már csak a becsültéért játszhat, ez csalódás -mondja a dán tv2 szakértője Peter Bruun Jørgensen.

A magyar kispad Elek Gáborral és Danyi Gáborral.
A magyar kispad Elek Gáborral és Danyi Gáborral.

Négy mérkőzésen egy győzelem, ami azt jelenti a magyar csapatnak már nincs esélye a legjobb négybe kerülni.

A németek elleni 32-25-re elvesztett mérkőzésen ráadásul a csapat ismét nem mutatta meg azt mire hivatott ez a válogatott.

Nem szórakoztató azt látni, amikor Magyarország így szétesik “- mondja Peter Bruun Jørgensen. Nagyobb elvárásokat támasztottam velük szemben. Sok játékos a Bajnokok Ligájában játszik, ahol jól teljesítenek. De hiányzik a szervezettség.

Világbajnokságon 14. hely

A tavalyi Japánban rendezett világbajnokságon a csalódást keltő 14. helyen végzett a magyar csapat.

Magyarország válogatottjának dán edzőjének néhány perce volt hátra a Románia elleni utolsó csoportmérkőzésről, amely kétperces kiállítást kapott reklamálás miatt. Ekkor Magyarország 26-24-re vezetett, de Magyarország 28-27-re kikapott a végén, így nem jutott tovább.

A meccs után Kim Rasmussen annyira elkeseredett a nemzetközi sajtótájékoztatón, hogy egy nem oda illő szót (“got fucked“) használt.

Emiatt eltiltották, majd ezt követően négy év után menesztették is Rasmussent.

Európa-bajnokság három szakemberrel

Azóta Danyi Gábor és Elek Gábor vették át az irányítást(szakmai tanácsadó Görbicz Anita-szerk.), Peter Bruun Jørgensen szerint azonban ez nem emelte a válogatott játékát.

Most két igazán tapasztalt edzővel dolgozik a magyar női kézilabda válogatott, akik hozzászoktak a legmagasabb szintű kihívásokhoz. Tehát az edzőváltás Kim Rasmussen után, egyáltalán nem hozta a várt eredményt. Még mindig lent vannak a leveses tál alján“- fejezte ki magát egy hasonlattal a szakértő.

Érthető a megállapítása, hiszen két évvel ezelőtt éppen Hárfa Noemi góljával győztük le a németeket egy góllal és lettünk 7.-ek az EB-n. A szombati mérkőzés a 2018-as EB-hez képest vissza fejlődést mutat és az ott megszerzett helyezéssel van most lehetősége olimpiai kvalifikációs szereplésre a magyar női kézilabda válogatottnak, akik 12 évvel ezelőtt Pekingben szerepeltek utoljára az olimpián.

Magyarország az utolsó középdöntő mérkőzéseit Romániával és Norvégiával játssza az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikk