KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Kézilabda-kultúra és jó válogatott kell egy sikeres világverseny megrendezéséhez

A legutóbbi tíz évben Dánia adott otthont a kézilabda világ- és Európa-bajnokságok negyedének. És jó pénzt keresett vele, írja a Tv2.dk portál, amely feltette a kérdést: miért vállal ennyi világversenyt a helyi szövetség?

Dánia, a dán női kézilabda-válogatott a Jyske Bank Boxenben köszöni meg a szurkolóknak a biztatást. Fotó Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Dánia, a dán női kézilabda-válogatott a Jyske Bank Boxenben köszöni meg a szurkolóknak a biztatást. Fotó / Kiemelt kép: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Tudatos stratégia

„Alapvetően azért tesszük, mert van egy kézilabda-kultúránk. Ha sikeresek vagyunk egy bajnokságon, az a sportágon belül további komoly befektetésekre ad lehetőséget” – mondta Christensen.

„Ezt hívom stratégiának. De Németország, Magyarország és több más ország is elől jár ebben. Ugyanakkor nagy előny, ha olyan pályázó akad, amely korábban házigazdaként már kipróbálta magát. A gyermekbetegségeket akkor lehet könnyedén orvosolni, ha a rendező országok közül legalább az egyik rendezett már vb-t” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom: