KÉZILABDA

Nantes-i örömkönnyek a Veszprém Arénában

Többek között Emil Nielsen sem tudta visszatartani a könnyeit, csapata óriási sikert ért el az eredetileg jóval esélyesebbnek tartott Telekom Veszprém kiverésével.

Emil Nielsen 2019-ben a Skjern csapatától érkezett Nantesba.
Sírni csak a győztesnek szabad

A 24 éves dán kapus először játszhat majd a Final Fourban, érthető módon nagyon boldogan nyilatkozott:

„Ez életem eddigi legboldogabb pillanata. Nem ez volt a legjobb meccsem, de csapatként óriásit küzdöttünk. Hatalmas eredmény a továbbjutás. Szeretek nyomás alatt játszani, tudom, mikor igazán fontos hárítani azt a néhány labdát.”

Nantes-i játékosok örömkönnyei

Emil Nielsen nem is tudta palástolni a meghatottságát, de nem ő volt az egyetlen Nantes-i, aki sírt, ahogy azt az EHF videójában is láthattuk.

Ez hihetetlen. Nem értem. A meccs után láttam, hogy Emil, Aymeric (Minne), Balaguer (Romeu) és Valero (Rivera Folch) sír. Nagy pillanat ez”– mondta csapattárs, Thibaud Briet

A Nantes mellett a dán Aalborg, a spanyol Barcelona és a francia PSG jutott be a Final Fourba, melynek sorsolását május 25-én, délelőtt 11 órakor tartják. A Nantes a 2017/18-as szezon után másodjára jutott a legjobb négy közé, Emil Nielsen 2019-ben csatlakozott az együtteshez.

Igazán boldogok lehetnek a francia város kézilabdát szerető szurkolói, hiszen a női csapatuk nyerte az első Európa Ligát, amikor a Siófok ellen nyertek 36-31-re.

Kiemelt kép: Telekom Veszprém / Vörös Dávid

Kapcsolódó cikk: