KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nem engedi el Lundét a legnagyobb riválishoz a Vipers

Családi okok miatt Oroszországban folytatná pályafutását, de jelenlegi klubja érthető okok miatt nem engedi – így lehetne összefoglalni az elmúlt napok történéseit Katrine Lundéval kapcsolatban.

Katrine Lunde Fotó: Siphiwe Sibeko / Ritzau Scanpix
Katrine Lunde Fotó: Siphiwe Sibeko / Ritzau Scanpix

A Vipers 41 éves, kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok norvég válogatott kapusa, Katrine Lunde 2017 óta véd a kristiansandi csapatban és még két évig élő szerződés köti klubjához. Ugyan nem tartozik a legfiatalabbak közé, de még így is klasszis teljesítményre képes.

Azonban ahogy ő fogalmazott, a saját álmait már megvalósította, most itt az ideje, hogy párja, a korábbi ETO-középpályás Nikola Trajkovic is hasonlóképpen tegyen. A szerb szakember edzői állást kapott a CSZKA Moszkvában, ezért Katrine Lunde szeretné a lányával együtt követni őt.

“Nem a Viperssel van bajom, a családunkat szeretném együtt tartani, ez a legjobb egy család számára, ezért szerettem volna távozni.”– mondta Kartine Lunde

A sportoló a helyi Faedrelandsvennen című napilapnak nyilatkozott erről először, hozzátéve, fiatalon megértette volna Vipers vezetőinek hozzáállását, most azonban nem.

Persze a klubot is meg lehet érteni, a Vipers egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy a kulcsemberét elveszítse, azt meg pláne hogy Katrine a CSZKA színeiben folytassa.

„A klub részéről egyértelmű, hogy meg akarjuk tartani az egyik legjobb játékosunkat. Nem hiszem, hogy bárkit is meglepne, hogy nem akarjuk egyik legjobb játékosunkat odaadni egyik legnagyobb riválisunknak” – mondta ki kategorikusan Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője.

A klub kijelentette, hogy néhány nappal a Bajnokok Ligája kezdete előtt nem akarjuk elengedni Katrine -t egyik legnagyobb riválisunknak. A helyzet nagyon váratlanul ért minket, és semmi jel nem mutatott erre. – mondja a Vipers edzője.

A 2021-22-es idényben két nyolcas csoportban vetélkednek a legjobb csapatok a Bajnokok Ligájában, a B csoportban a Vipers összekerült a CSZKA Moszkvával (és a Győri Audi ETO KC-vel).

A Vipers szombaton este Győrben lép pályára 18.00 -órakor a Bajnokok Ligája első fordulójában.

Kapcsolódó tartalom: